На базі Державного навчального закладу «Херсонське вище професійне комерційне училище» відбувся дводенний тренінг з підвищення кваліфікації для кухарів партнерських закладів загальної середньої освіти. Команда проєкту Cult Food, у рамках співпраці з українсько-швейцарським проєктом «Діємо для здоров’я», проводить теоретичні та практичні заняття з відповідальними за харчування у школах. У заході взяла участь Катерина ЧЕТВЕРГОВА, спеціаліст з організації харчування у закладах освіти управління освіти Херсонської міської ради.

Під час теорії представники команди Євгена Клопотенка повідомили присутнім про ціль та завдання реформи шкільного харчування, ознайомили з правилами користування технологічними картками та меню. Розповіли про тенденції розвитку шкільного харчування в інших країнах таких як Великобританія, США та Франція.
Практична частина тренінгу проходить на модернізованій кухні-лабораторії Херсонського вищого професійного комерційного училища, технічне забезпечення якої відповідає європейським стандартам.

Навчальний комплекс, який відкрили у грудні 2020 року, в рамках меморандуму про співпрацю між Херсонською міською радою та Міжнародною організацією праці, має професійно обладнане приміщення та сучасну побутову техніку. Представник проєкту Ярослав МАЛИЙ каже, що коли шукали в Херсоні місце для проведення тренінгу, то зупинилися саме на цьому училищі, бо були вражені матеріально-технічною базою закладу.
Команда Cult Food провела для учасників тренінгу майстер-класи з приготування нових страв представлених у Збірнику рецептур страв. Після ознайомлення з технологією приготування кухарі зможуть запровадити сучасні методи роботи та підготуватися до роботи з рецептурами на шкільних харчоблоках.
