Запрошуємо туристичних гідів Херсона до курсу з підвищення кваліфікації щодо методології організації екскурсій і турів з гастрономічного туризму.
Програму курсу розроблено тренерами Громадської Спілки «Всеукраїнська асоціація гідів» за підтримки управління культури Херсонської міської ради.
Партнери курсу:
проєкти: «ХерсонЪ. Вінтажна кухня» та «Дорога вина та смаку Херсонщини»;
Херсонський державний аграрно-економічний університет.
Гастрономічний туризм – яскравий, перспективний напрямок, який дозволяє поглянути на будь-який регіон України через призму кулінарних традицій. Херсон багатий на гастрономічні родзинки, різнобарвний та колоритний на локальні продукти та має всі шанси стати містом – магнітом для поціновувачів локальної кухні.
Ідея навчального курсу – систематизувати напрацювання рестораторів, гідів, гастроекспертів регіону та розробити нові сучасні гастротури.
Курс триватиме 1,5 місяця.
Програма навчання складатиметься з лекцій та практичних занять:
лекції (онлайн) з української сучасної гастрономії, на яких розглядатимуться теми:
-методологія організації екскурсій і турів з гастрономічного туризму;
– безпека та міжнародні стандарти туристичної галузі;
– сучасні тренди та форми проведення екскурсій та турів за напрямом: «Гастрономічний туризм»;
– аналіз інфраструктури міста Херсона з точки зору організації гастротурів та екскурсій;
– методика інтерпретації кулінарії для туристів.
практичні заняття: на базі сучасних ресторанів (знайомство з локальною кухнею та національними традиціями, проведення майстер-класів тощо).
Заняття проводитимуть кваліфіковані тренери, ресторатори та гастроексперти.
Кількість місць на курс обмежено.
Реєстрація слухачів: до 30 вересня 2021 р.
Після реєстрації учасники отримують лист з підтвердженням щодо участі в курсі.
За результатами навчання видається Сертифікат.
Перевага щодо участі в навчанні надаватиметься гідам, які активно працюють у місті Херсоні та прагнуть удосконалити свої компетенції в гастрономічному напрямку.
Теоретичні заняття-безкоштовно.
Практичні-за рахунок учасників навчання
Запрошуємо приєднатися до курсу – стати фахівцем з організації та проведення гастрономічних турів та екскурсій!
Питання та пропозиції: +380 (95) 535 03 71 (Viber), +380 (50) 921 67 27, +380 (68) 598 3282