У рамках реалізації проєкту Міжнародної організації праці «Дистанційний формат у системі професійно-технічного навчання і підготовки в Україні (ПТНП): безперервність навчального процесу і модернізація в умовах COVID-19/після пандемії» за підтримки Міністерства освіти і науки України творчою групою педагогів ДНЗ «Херсонське вище професійне комерційне училище» розроблено дистанційний курс з професії «Кухар».
Даний онлайн курс призначений для опанування здобувачами освіти професійними компетенціями щодо вміння підбирати та використовувати виробничий інвентар, інструмент і кухонний посуд для приготування страви «Борщ український»; дотримуватись рецептури приготування страви згідно нормативно-технологічної документації; проводити технологічні процеси приготування; оформлювати і відпускати страву «Борщ український».

З метою визначення ефективності онлайн – курсу «Технологія приготування борщу українського» в училищі протягом тижня здійснювалась апробація в групах з професії «Кухар».
За допомогою різноманітного електронного контенту (мультимедійних презентацій, ілюстрацій, відео, текстової інформації) майбутні кухарі мали можливість ознайомитись з технологією приготування страви, навчились розраховувати інгредієнти на задану кількість порцій, підбирати необхідний посуд та інвентар, готувати і відпускати борщ український.
Для визначення рівня засвоєння навчального матеріалу та формування предметних компетентностей здобувачі освіти поетапно виконували завдання для самоконтролю і на завершення – підсумковий тест. Аналіз результатів підсумкового тестування показав достатній рівень оволодіння професійними компетентностями здобувачів освіти і підтвердив ефективність онлайн-курсу для подальшого впровадження в освітній процес.
