Управління освіти здійснює моніторинг застосування сезонного меню за новими нормами

Новини
👁 146

З 1 січня 2022 року в херсонських школах і садочках розпочали готувати їжу за новими правилами та рецептами. Управління освіти Херсонської міської ради здійснює моніторинг застосування сезонного меню за новими нормами передбаченими постановою Кабінету Міністрів від 24 березня 2021 р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

З введенням нового меню у стравах, що готуються у закладах освіти, обмежується кількість солі та цукру, жирів рослинного та тваринного походження. Зменшена кількість соків. Знижені норми споживання хліба та картоплі. Збільшена норма свіжих фруктів та овочів, більше м’яса та риби, введені страви на пару або запечені. Збільшена кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, круп та бобових.

Меню у закладах освіти міста збалансоване та раціональне, відповідає картотеці страв, дозволених до приготування та затверджених Херсонським міським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

Вам також може сподобатися

ТРАНСЛЯЦІЯ ПОСТІЙНОЇ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ АРХІТЕКТУРИ, МІСТОБУДУВАННЯ, ЕСТЕТИКИ, РЕКЛАМИ ТА ОХОРОНИ ІСТОРИЧНОГО СЕРЕДОВИЩА ХЕРСОНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Робота з ліквідації стихійної торгівлі у Суворовському районі продовжується

Новини міста

Головне за місяць